Fred Triep's homepage
Wat de pers schreef

logo van Fred Triep

 


Vanaf de start van de vorming van mijn homepage (december 1996) tot nu toe heeft mijn website redelijk wat publiciteit gehad. Mijn website werd enkele keren besproken door de "papieren" pers en door webredacties, met name mijn Wandelwebsite.en mijn Botaniewebsite

Hieronder volgen een aantal van die besprekingen:

In een artikel in dagblad BN/De Stem van juni 1998 over wandelen op internet:

Fred Triep

Een vraagbaak voor iedere wandelaar die erop uit wil trekken is de website van Fred Triep. Zowel in Nederland als in de rest van Europa en nog een stukje daarbuiten heeft hij tal van schoenzolen versleten. Wat Nederland betreft kun je hier informatie vinden over het Pieterpad, Zuiderzeepad, Texelpad en Gelrepad. Triep doet de informatie vergezeld gaan van (kleine) kaartjes, maar handig zijn vooral de goedkope logeeradressen die hem door websurfende medewandelaars worden toegespeeld, van maximaal 50 gulden maar liever 30 gulden per nacht. Buiten Europa wandelde hij onder meer in Turkije, de VS en IndonesiŰ. Triep is ook te raadplegen voor wie alleen Engels of Spaans spreekt.

In het artikel "Internet wijst wandelaars de weg" in het blad Reizen van juli/augustus 1998:

Zestien voettochten
Een heel fraai particulier webadresje is 'De wandel website van Fred Triep'. De Alkmaarse leraar biologie en informatica en gepassioneerde wandelaar Fred Triep heeft heel wat uurtjes aan zijn site gesleuteld en het resultaat is indrukwekkend. De pagina's zijn behalve in het Nederlands ook in het Spaans en het Engels op te roepen en bevatten veel links naar andere (internationale) wandelsites. Hier vindt u onder meer drie routes van dagwandelingen (steeds met beschrijving plus kaartje), vier lange afstandswandelingen (Zuiderzeepad, Pieterpad, Texelpad, Gelrepad), zestien voettochten in Europa en acht in de rest van de wereld.

Pim Christiaans en Martin de Smit

Op homepage WNF N@tuurnieuws van 15 januari 1999:

Bezoek Fred Triep
Fred Triep is zeer actief. Op zijn homepage bespreekt hij niet alleen vele belangrijke wandelroutes in Nederland, Europa en de rest van de wereld, hij onderhoudt ook nog een Botaniewebsite en fotografeert verdienstelijk tijdens zijn wandeltochten. Helaas komt hij 'serverruimte' te kort om veel foto's te exposeren. Maar hij ververst ze met regelmaat.

In het artikel "De paden op, de lanen in" van het Utrechts Nieuwsblad van vrijdag 13 oktober 2000:

..... het Pieterpad in links wordt afgelegd (10). Hoe het 'voelt' het Pieterpad te lopen beschrijven zes dames (11) en Fred Triep (12). Triep beschrijft heel wat wandelingen in Nederland en daarbuiten en heeft steeds links met informatie en 'sfeer' opgenomen. Het Pieterpad komt .... 

Rian van Kuppenveld

In de rubriek Links van de Toorts (ledenblad Nivon) van oktober 2000 over het onderwerp Wandelen:

  • http://www.wandelwebsite.nl/.  Fred Triep heeft een uitgebreide website over wandelen. Met o.a. een tiental beschreven wandelingen in vooral Kennemerland.

In het artikel Zondagnomaden in de NRC van maandag 13 november 2000:

.... en voorzien van kaartjes en foto's.
De moeite waard is ook de Wandelwebsite van Fred Triep, bioloog en informaticadocent in Alkmaar. Trieps overzichtelijk ingedeelde site bevat onder meer langeafstandswandelingen in Nederland (Pieterpad, het Zuiderzeepad, Texelpad, Graaf Florispad) en veel tochten in het buitenland. Triep publiceert op zijn site ook prachtige foto's en reisverhalen.
Wie niemand .....

Marie JosÚ Klaver

Op de homepage Ja natuurlijk van NCRVnet (vanaf ongeveer 25 november 2000), in de rubriek over wandelen:

Fred Triep is een echte liefhebber, dat straalt zijn WandelWebsite overtuigend uit. Hij blijkt bovendien breed gedocumenteerd. Hij bespreekt niet alleen dagwandelingen in Nederland en langeafstandswandelingen. Ook routes in Europa en zelfs daarbuiten worden besproken. Verder onder meer een leuke rubriek met recensies van wandelgidsen en reisverhalen. Ook bijzonder: de site heeft een Engels- Ún Spaanstalige versie.

De Wandelwebsite van Fred Triep

In de NVOX (Tijdschrift voor natuurwetenschap op school) van november 2001, in het artikel "Interessante biologie sites op het web":

........... Maar er zijn uitzonderingen. Sommigen weten echt iets boeiends neer te zetten. Op de site van Barend de  Graaf bijvoorbeeld en van Fred Triep is veel  interessants te vinden,................................
................................
http://www.botaniewebsite.nl/
Een mooie site over planten is die van Fred Triep. De 'Plantage Hortus' is een hobby van hem, waarvoor hij regelmatig artikelen schrijft. De artikelen heeft hij ook op zijn site gezet. Uiteraard zijn deze artikelen nuttig bij een bezoek aan de Hortus, maar ze zijn ook leuk om te lezen als je op zoek bent naar wat informatie over bepaalde planten.
Naast de informatie over specifieke planten is er op de site ook aandacht voor thema's uit de botanie. Het zijn leuke stukjes over bijvoorbeeld de verspreiding van de banaan, de verspreiding van carnivore planten en regelmaat. Er zijn ook links te vinden naar andere sites over planten.

Onno Kalverda

In het tijdschrift Op Pad, nr 1 van 2002 in de rubriek "Siteseeing" bij de Surf Top 3 van Henk Nouws, http://www.hejoly.demon.nl/

http://www.wandelwebsite.nl/
Velen zullen net zo'n moment hebben beleefd als ik in Schotland, dat hen deed besluiten de rest van hun leven Wandelaar te zijn. In mijn eigen wandelverhalen op de Trail Database geef ik iets van die ervaringen weer. Met mij doen honderden wandelaars hetzelfde. EÚn van de eerste en meest volhardende Internet- wandelaars is Fred Triep.

In enkele edities van de Echo en het Zondagsochtenblad (deze verschijnt in Noord- Holland) heeft een interview van Annemarie de Haan met mij gestaan. Dit artikel verscheen in de periode februari/maart 2003 in de afzonderlijke edities.

 

 


            Deze pagina is het laatst aangepast op maandag 19 oktober 2009